25 June 2014

10th International Festival of Making Theater: Inv...

www.theatrewithoutborders.com
Ξεκιναει την Δευτερα το 10ο Διεθνες Φεστιβαλ Θεατρικων Μεθόδων στο Θεατρο των Αλλαγων.
Περασαν κιολας δεκα χρονια απο τοτε που αναρωτηθηκα "Γιατι να πηγαινουμε να τους βρουμε εμεις στο εξωτερικο και να μην ερχονται αυτοι εδω;" και σε λιγους μηνες εγινε πραγματικοτητα το πρωτο φεστιβαλ, και σ ενα χρονο το δευτερο… και να τωρα το δεκατο.
Σ' ολα αυτα τα χρονια φιλοξενησαμε σημαντικους δασκαλους θεατρου απο τα περατα της γης. Απο την Χιλη, την Νεα Ζηλανδια το Καζακσταν και την Αλασκα μεχρι την Αυστραλια, την Ταϊβαν, το Μεξικο, το Περού, την Ινδονησια, την Βραζιλια και την Νοτιο Αφρικη για να αναφερω ενδεικτικα λιγες μονο χωρες που εστειλαν εκπροσωπους τους για να διδαξουν θεατρο.
"Νιωθω ευλογημενη που πηρα μερος σ' αυτο το φεστιβαλ" εγραψε μια σπουδαια ηθοποιος απο την Φλοριντα κι ενας σκηνοθετης απο την Σουηδια " Εχω παρει μερος σε πολλα φεστιβαλ πουθενα δεν βρηκα την δυναμη και την ενεργεια που εχει το In.F.o.Ma.T."
Οι Ελληνες που το παρακολουθουν εχουν την μοναδικη ευκαιρια να γνωρισουν, περα απο τους σημαντικους δασκαλους του εξωτερικου και τις μεθοδους τους, συμμαθητες τους απο δραματικες σχολες απο διαφορα μερη του κοσμου και να μαθουν πραγματα που τους αφορουν για το θεατρικο γιγνεσθαι παγκοσμιως. Πολλες διεθνεις συνεργασιες εχουν γινει χαρη στο In.F.o.Ma.T.
Ελπιζω και ευχομαι να παει καλα και φετος.
Ειμαι πολυ περηφανος γι' αυτο το φεστιβαλ.
Ε.Τ.

No comments :

Post a Comment