21 October 2015

O ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ...

Το σύμπαν είναι ένα ΧΑΟΣ , το όν θέλει να το ορίσει, και μπορεί μόνο με την AΓΑΠΗ. Κάποιες παράξενες μέρες, μας οδηγεί η ίδια η ΖΩΗ.

SOUND DESIGN

Μηχανεύεσαι τις ελπίδες, τα όνειρα, τις φάτσες, τα πρωτεία. Βουτάς σ’ έναν αδηφάγο και ζωηρό βούρκο, ώσπου οι άνθρωποι, αρχίζουν και ψελλίζουν τις πρώτες τους λέξεις. Από εκείνη την στιγμή παλιώνουν όλα. Αρχίζουν και μοιάζουν τα στάχια στο θέρος, ακίνδυνα και έτοιμα να ξεριζωθούν. 

Για να ζω εγώ, εσύ ο πιο δίπλα: έναν πύργο της Βαβέλ. Δηλαδή την εξουσία. Γιατί οι άνθρωποι δεν συμφώνησαν ποτέ μα μάθανε  να μοιράζονται τα πάντα.
Την Αγάπη ίσως για τον άνθρωπο, και όλα αυτά τα αγαθά του Θεού. Του Θεού που δεν με μοιράστηκε πότε με κανένα. Μηχανεύεσαι λοιπόν όλα αυτά, και Αυτός σου τα δίνει.

Γιατί Αυτός είναι η μόνη αληθινή εξουσία. Είναι Αυτός που υπάρχει. 

Ο Καζαντζάκης έγραψε πως ερχόμαστε από μία άβυσσο και καταλήγουμε σε μια τέτοια.

Το σύμπαν είναι ένα χάος, το όν θέλει να το ορίσει, και μπορεί μόνο με την αγάπη. Κάποιες παράξενες μέρες,  μας οδηγεί η ίδια η ζωή. Γιατί αυτή είναι το παν, είναι η υπόσχεση, και το αντάλλαγμα στον θάνατο. Γιατί αυτή ξέρει να δίνει. Γιατί αυτή, αυτή είναι ο θάνατος. Αυτή η μνήμη, η ιστορία, η φυγή και το πάθος.

Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ 
SOUND DESIGN

FACEBOOK

No comments :

Post a Comment