2 September 2014

Η Merry GoRound προστέθηκε με ετικέτα στις φωτογρα...

Καλή κι ευλογημένη Χρονιά αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες και καλό Μήνα!!! Γιορτάζουμε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, ημέρα αρχής της Ινδίκτου, ημέρα αρχής του νέου Εκκλησιαστικού έτους. Ας είναι το νέο Εκκλησιαστικό έτος, αρχή για μια νέα Αναστάσιμη πορεία. Γιατί καλές μου φίλες και φίλοι...

«Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
να `ν’ ήμερος να `ναι άκακος
Χριστούγεννα κι Ανάσταση»

(http://sophia-siglitiki.blogspot.gr/2014/09/kali-ekklisiastiki-xronia.html) Ο Θεός να μας δίνει δύναμη. Χρόνια πολλά σε όλους.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
1. Ευχή: «Καλή κι Ευλογημένη Εκκλησιαστική Χρονιά»

2. BINTEO: 1. Το ορχηστρικό «Φθινοπωρινός Δρόμος» του Σταύρου Ξαρχάκου (http://sophia-siglitiki.blogspot.gr/2014/09/kali-ekklisiastiki-xronia.html)

3. Τι είναι η αρχή της Ινδίκτου; Γιατί «ξεκινάει» το εκκλησιαστικό έτος τότε; (1 Σεπτεμβρίου) 01/09

4. ΒΙΝΤΕΟ: 1. Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Ερμηνευτικά σχόλια στο Ευαγ. ανάγνωσμα της Αρχής της Ινδίκτου (Video-2013)

2. Π. Θεόδωρος Ζήσης - Αρχή της Ινδίκτου (mp3-2013)

3. Η Αρχή της Ινδίκτου (Η αρχή του Εκκλησιαστικού Έτους). Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και οι Προκαθήμενοι (Πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος και Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου, ο ελληνομαθής Επίσκοπος Απαμείας Ισαάκ.) συγχοροστάτησαν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, για τη νέα Ίνδικτο, την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

4. Αρχή της Ινδίκτου: Ψάλλει ο Ἄρχων Πρωτοψάλτης τῆς Μ.τ.Χ.Ἐ. Θρασύβουλος Στανίτσας 56:14'

5. Η Αρχή της Ινδίκτου, η Ινδικτιών και... ο ΕΝΦΙΑ (Μιλάμε με τον Γεράσιμο Α. Ρηγάτο, πανεπιστημιακό, ιατρό, συγγραφέα-λαογράφο, που μας λέει πως αποτελεί και την αρχή του εκκλησιαστικού έτους.)

(http://sophia-siglitiki.blogspot.gr/2014/09/kali-ekklisiastiki-xronia.html)
Καλή Ανάγνωση καλοί μου φίλοι και Καλή Χρονιά! ° ☾°☆♡*.☼.♫

No comments :

Post a Comment